Mari

Olen syntynyt ja viettänyt lapsuuteni maalla, silloisessa Kullaan kunnassa. Siellä vietämme aikaamme nykyäänkin, vaikkakin asustamme Porin Viikinäisissä aviomieheni ja Cavalier-koira Hillan kanssa.


Työskentelen Poliisiammattikorkeakoululla johtamisen lehtorina. Vastaan esimieskoulutukseen tulevien poliisien henkilöstöjohtamisen koulutuksesta. Opetustyössä yhdistyy kaikki aiemmin opittu ja tehty työ. Olen työstä todella innoissani! Opetuksesta ja vuorovaikutuksesta esimieskoulutuksessa olevien opiskelijoiden kanssa saa mahtavan määrään energiaa ja uudenlaisia näkökulmia myös omaan ajatteluun.

Pikkutyttönä haaveilin toimittajan työstä ja sitä olen tehnytkin työurani alussa muutaman vuoden alueemme paikallisradioissa. Kiinnostukseni kohteina olivat rikosuutisointi sekä politiikkojen näkemykset. Se oli näin jälkeenpäin ajateltuna oikein loogista, sillä poliisin työ sekä politiikka ovat kuuluneet elämääni hyvin tiiviisti. Saan olla mukana kunnallispolitiikassa Porissa, kuin myös maakuntamme päätöksenteossa maakuntahallituksen jäsenenä.

Valmistuin Tampereen Poliisiammattikorkeakoulusta vuona 2005. Siitä lähtien olen tehnyt poliisin työtä Satakunnassa niin kentällä, hätäkeskuksessa kuin asiakaspalvelussa. Viimeiset vuodet ylikonstaapelin virkani on ollut esikunnassa viestintäpäällikkönä. Myös yhteistyö ja kouluttaminen eri sidosryhmissä ovat olleet aina osa toimenkuvaani, samoin koulupoliisityö.

Poliisin työssä olen nähnyt ihmisten konkreettisen hädän ja epävarmuuden elämässä. Siksi nöyrä asenne elämään on hyvä säilyttää. Poliisin toiminta tulee perustua ihmisten tasapuoliseen ja oikeudenmukaiseen kohteluun. Näiden arvojen puolesta toimin myös meidän kaikkien yhteisistä asioista päätettäessä.

Opintopolkuni on jatkunut Turun yliopiston Porin yksikössä, jossa olen lukenut digitaalista kulttuuria sekä johtamista, projektijohtamista ja työ- ja organisaatiopsykologiaa. Filosofian maisteriksi (FM) valmistuin vuonna 2012.
Johtamisen opinnot ja erinomainen opetushenkilökunta veivät mukanaan ja jatkoin Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa maisterivaiheen opintoja. Pro–gradu -tutkielmani tein satakuntalaisten naisjohtajien urakehityksestä työhyvinvoinnillisesta näkökulmasta. Kauppatieteen maisteriksi valmistuin kesällä 2017.

Opiskelu ja itsensä kehittäminen on ollut myös mukavaa harrastustoimintaa. Lisäksi metsälenkit Hilla-koiran kanssa, kaikenlainen liikkuminen, lukeminen ja ryhmäliikuntatuntien vetäminen ovat erinomaista vastapainoa työlle ja poliittisille harrastuksille.

Lämpimin ajatuksin,

Mari